”We are all Mark Todd”

Stall Kungskvarns husetolog Renate Larssen har nyligen startat ett digitalt nyhetsbrev på sajten Substack. I sin första text, som har rubriken ”We are all Mark Todd”, reflekterar hon kring våldskulturen som präglar hästvärlden. Mark Todd är den nyzeeländska fälttävlansryttaren som fångades på film när han under en clinic piskade en häst med en gren.

Artikeln tar ca fyra minuter att läsa och är värdefull för alla som kommer i kontakt med hästar, vare sig det är genom det egna intresset eller genom en anhörig. Den ger viktiga insikter inte bara om vad som format ridsporten till vad den är idag, utan också om vad som behöver förändras, inte imorgon, utan nu.

Renate har en stark röst, mycket att säga och kunskapen att backa upp det hon säger. Du kan läsa hennes artikel här och prenumera på nyhetsbrevet, som kommer att bjuda på fler djuplodande texter om hästars beteende och välfärd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s