Elna Lundgren ny tränare hos oss

Nu kan vi erbjuda lektioner med ännu en tränare på Stall Kungskvarn, Elna Lundgren! Under en begränsad period kan du boka Elna för lektioner med hästarna här på Stall Kungskvarn till kraftigt rabatterat pris: 350 kronor för privatlektion (ordinarie pris 550) och 300 kronor per person för grupplektion (ordinarie pris 350).

Elna kom till Stall Kungskvarn som medmänniska förra sommaren och blev snabbt en engagerad och viktig del av verksamheten. Hen studerar till djurpsykolog vid Linköpings universitet och har tränat hästar belöningsbaserat i flera år, även på anläggningar utomlands.

I hästträningen är Elna noggrann och detaljorienterad med stort fokus på att både häst och människa ska vara motiverade men samtidigt avslappnade. Hen analyserar gärna varje beteende på djupet utifrån både biologiska, kognitiva och inlärningsteoretiska perspektiv, och drivs av att hela tiden lära sig och förstå mer. Som elev hos Elna får du praktiska råd, men också den bakomliggande teorin som förklarar hur och varför träningen fungerar, självklart anpassat efter dina intressen och mål.

Läs mer om lektionsutbudet på Stall Kungskvarn.

Foto: Maxine Easey

Mer om Elna

Elna har alltid strävat efter att kunna samarbeta med djur, inte minst hästar, men också med kaninerna som hen växte upp med. Den belöningsbaserade träningsinriktningen var därför självklar när hen via hästgymnasiet fick göra praktik hos Maxine Easey och Horse Charming i Skottland 2019. Samma år tränade hen även hästar hos My Lovely Horse Rescue i Irland, tillsammans med Megan Hines från Connection Training. Från gymnasiet fick Elna med sig en internationell hästskötarexamen och har efter studenten 2020 läst flertalet högskolekurser i etologi och hästens beteendebiologi, samt en djupdykningskurs om inlärning med Maxine Easey. Nu till hösten börjar Elna andra året av kandidatprogrammet i Djurpsykologi vid Linköpings universitet, och spenderar i princip all sin lediga tid med hästarna på Stall Kungskvarn.

Läs mer på Elnas egen hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s