Om

Hej!

Och välkommen hem till mig. Jag som driver Stall Kungskvarn heter Sandra Månsson. Min hästresa började som så många andras på ridskola. Jag levde och andades häst större delen av min barndom, men det skulle dröja ända till 35-årsåldern innan jag skaffade en egen. Vid det laget hade jag börjat ifrågasätta mycket av det som var och är normen när det gäller att träna och hålla hästar. Jag såg många hästar ensamma i små rasthagar och jag såg mycket våld.

Någonstans där och då såddes det första fröet till det som idag är Stall Kungskvarn – ett stall där vi som vill göra annorlunda kan stötta och hjälpa varandra att hitta andra vägar och utforma en hästhållning baserad på hästens naturliga behov av rörelse, flockliv och födosök. I juni 2021 slog vi upp portarna till Sveriges första klicker- och beteendecenter för hästar. Du kan läsa om invigningen här, i tidningen Hippson.

Kungskvarn är mitt paradis på jorden! Här växer mina barn upp som sjätte generationen Månsson på mark som har trampats av hästhovar i århundraden. Från arbetshästarna som drog vagnar med säd till kvarnen redan på 1600-talet, till farmor Olgas högresta halvblod Bento. Här vill jag utforska vad det innebär att skapa ett naturligt hästliv i samklang med människan och jag vill gärna dela det med dig.

Jag är utbildad inom kommunikation och ledarskap och har lång erfarenhet av att coacha människor. Jag tror på kraften i positiv förstärkning och brinner för det goda ledarskapet, såväl mellan människor, som mellan häst och människa.


Innehar F-skatt, ansvarsförsäkring samt tillstånd att bedriva verksamhet med häst och hästhållning i större omfattning.