Avel

Föl födda på Stall Kungskvarn växer upp i en stabil, blandad flock utomhus, i stimulerande hagar och med fri tillgång till grovfoder av bra kvalitet. De går med sina mammor till avvänjning sker naturligt och de är redo att flytta till nya, kärleksfulla hem.

Som köpare till ett av våra föl söker du en bästa vän. Du behöver inte träna belöningsbaserat bara för att vi gör det, men du ska kunna erbjuda ett naturligt hästliv och hänsynsfulla träningsmetoder. Hos oss får ditt föl lära sig att umgås med människan på ett positivt och tryggt sätt. I det ingår grundläggande hantering, som att gå i grimma, kratsa hovar, stå för borstning och bli lastad med mera. Utöver det kommer vi tillsammans överens om vilken nivå av träning och hantering ditt föl ska få innan det lämnar oss.

Köper du ett föl av oss ingår alltid livslång tillgång till stöd och rådgivning.

Möt våra fantastiska ston nedan eller titta närmare på nuvarande och planerade föl på vår Fölsida. Är du intresserad av någon av dem, kontakta oss för mer information eller ett besök! Vi välkomnar gärna dig som vill följa ditt föl hela vägen, från val av hingst till fölning och den första tiden i livet.

Cleo

Frieser/pinto, född 2011
e. Oele
u. Okänd
Svartskäck

Cleo är allas drömhäst, makalöst snäll, och vacker som få. Med sitt lugna och tålmodiga temperament är hon en fantastisk mamma. Hon är också en utmärkt nybörjarhäst för den som kommer till Stall Kungskvarn för att lära sig klickerträning.

Thea fan ‘e Klokslag

Frieser, född 2006
e. Ielke 382
u. Etsje fan de Grienedyk
Svart

Thea är vår mest erfarna klickerhäst och med sin intelligens en fröjd att jobba med. Hon har ett pannben av stål och blir aldrig trött – ett plus för den kraftfulla galoppen. Thea är registrerad i holländska stamboken för frieserhästar.

Izalia bois Taillis

Rocky Mountain Horse, född 2018
e. A Rocket’s Red Glare
u. Circe’ de bois Taillis
Musblackskimmel med fuxgen
(Ee Dd Rr)

Iza är alltid den första att ta kontakt i hagen och den första att ge sig ut på äventyr om tillfälle ges – alltid full av mod, nyfikenhet och energi. Sen är hon förstås också fantastiskt vacker, med ett ädelt och uttrycksfullt huvud och en läcker färg.

KB Julie-Ann’s Lightning

Rocky Mountain Horse, född 2018
e. EFM Rockin’ Rocket
u. Hershey’s Julie Ann
Fux med silvergen
(ee Zn)

Light är hög och smäcker i modellen, redan 154 cm som tvååring och oerhört töltsäker. Hon har en stor dos personlighet, men sätter alla myter om fuxfärgade ston på skam med sitt milda sätt. Den som vinner hennes förtroende har en vän för livet.


Vill du ha ett eget Kungskvarnsföl?