Avel

Föl födda på Stall Kungskvarn växer upp i en stabil, blandad flock utomhus, i stimulerande hagar och med fri tillgång till grovfoder av bra kvalitet. De går med sina mammor till dess att avvänjning sker naturligt och de är redo att flytta till nya, kärleksfulla hem.

Som köpare till ett Kungskvarnsföl söker du en bästa vän. Du behöver inte träna belöningsbaserat bara för att vi gör det, men du ska kunna erbjuda ett naturligt hästliv och hänsynsfulla träningsmetoder. Hos oss får ditt föl lära sig att umgås med människan på ett positivt och tryggt sätt. I det ingår grundläggande hantering, som att gå i grimma, kratsa hovar, stå för borstning och bli lastad med mera. Utöver det kommer vi tillsammans överens om vilken nivå av träning och hantering ditt föl ska få innan det lämnar Kungskvarn. Du får självklart tillgång till fortsatt stöd och rådgivning i den mån du behöver under hästens fortsatta liv hos dig.

Möt våra fantastiska ston nedan eller titta närmare på nuvarande och planerade föl på sidan Uppfödningar. Är du intresserad av någon av dem, kontakta mig för mer information eller ett besök! Vi välkomnar gärna dig som vill följa ditt föl hela vägen, från val av hingst till fölning och den första tiden i livet.

Thea fan ‘e Klokslag

Frieser, född 2006
e. Ielke 382
u. Etsje fan de Grienedyk
Svart

Thea är Stall Kungskvarns mest erfarna klickerhäst och med sin intelligens en fröjd att jobba med. Hon har ett pannben av stål och blir aldrig trött – ett plus för den kraftfulla galoppen. Thea är dressyrstammad och registrerad i holländska stamboken för frieserhästar.

Izalia bois Taillis

Rocky Mountain Horse, född 2018
e. A Rocket’s Red Glare
u. Circe’ de bois Taillis
Musblackskimmel med fuxgen
(Ee Dd Rr)

Iza är alltid den första att ta kontakt i hagen och den första att ge sig ut på äventyr om tillfälle ges – alltid full av mod, nyfikenhet och energi. Sen är hon förstås också fantastiskt vacker, med ett ädelt, uttrycksfullt huvud och en läcker färg.

KB Julie-Ann’s Lightning

Rocky Mountain Horse, född 2018
e. EFM Rockin’ Rocket
u. Hershey’s Julie Ann
Fux med silvergen
(ee Zn)

Light är hög och smäcker i modellen, redan 154 cm som tvååring och oerhört töltsäker. Hon är livlig och känslig, med en stor dos personlighet och alltid 100 procent fokuserad i träning. Den som vinner hennes förtroende har en vän för livet.


Vill du ha ett eget Kungskvarnsföl?