I media

HÄSTPARTIET’S PODCAST 20 DEC 2022

Clickersandra berättar allt om positiv förstärkning

Avsnitt 88.

AGRIA DJURFÖRSÄKRING 27 NOV 2022

Agriastudion: Varierande och rolig hästträning i vinter

Från Sweden International Horse Show i Friends Arena: Sandra Månsson är känd som ”Clickersandra” på Instagram och har dessutom varit med i Agrias Youtubeserie Hästresan med Carl Hedin. Hon förklarar grunderna i belöningsbaserad träning och visar hur du ”klickar in” din häst.

AGRIA DJURFÖRSÄKRING 20 SEP 2022

Hästresan del 1: Carl Hedin möter Clickersandra

Sandra Månsson lär ut belöningsbaserad hästträning och har gjort sig känd som ”Clickersandra” på Instagram. I första delen av Hästresan besöker dressyrryttaren Carl Hedin hennes bas på Stall Kungskvarn.

MOROTSPODDEN 14 JAN 2022

Autonomi med Sandra Månsson

I förra avsnittet var ingången ”frihet” och utgången ”trygghet”. I detta avsnitt är ingången ”autonomi” (självstyre / självbestämmande) och utgången ”delaktighet och samtycke”. Ett samtal om att lyssna på hästens ”nej” men att våga få ha önskningar i samvaron med dem.

HIPPSON 1/2022

Positiv förstärkning – något för alla?

Ett inackorderingsstall som bara tränar belöningsbaserat, funkar det? På Stall Kungskvarn menar man att det går alldeles utmärkt. Här tränas alla hästar med positiv förstärkning.

 Foto: Natalie Lindholm

CORREN 12 JUNI 2021

Sandra tränar Saab-chefer och hästar på samma sätt

Hon tränar Saabs chefer på samma sätt som krångelhästar. Möt Sandra, som startar en pionjärverksamhet och ser en hästvärld i förvandling. Men vägen dit började med en smärre chock.

Foto: Frida Glenning Ströberg

HIPPSON 26 MAJ 2021

Ny mötesplats för klicker- och belöningsbaserad träning: ”Det är min livsdröm”

En mötesplats för alla som är intresserade av klickerträning och hästars beteende – det är vad Sandra Månsson vill åstadkomma med sin verksamhet. Utanför Linköping har hon öppnat ett nytt klicker- och beteendecenter för hästar, med fokus på belöningsbaserad träning.

 Foto: Magdalena Green