Träning

På Stall Kungskvarn tränar vi våra hästar med positiv förstärkning. Det är en träningsmetod som bygger på att vi belönar våra hästar med något de tycker om – oftast mat, men ibland kli, lek eller något annat som är värdefullt för dem – när vi tränar. 

Vi jobbar huvudsakligen med klickern som verktyg. Det är ett elegant sätt att förmedla information till hästen om vad vi vill att den ska göra, och när den har gjort rätt. Vi kallar det för ja-signal, vårt sätt att säga till hästen ”Ja! Det där var helt rätt gjort!”

Är du nyfiken på belöningsbaserad träning och vill prova? Eller är du redan varm i kläderna och vill utvecklas vidare med din egen häst? Jag som driver Stall Kungskvarn heter Sandra Månsson och jobbar även som coach och klickertränare. Välkommen att höra av dig till mig för att boka en lektion! Se upplägg och priser nedan.

Läromästarlektion

Kom till Stall Kungskvarn och lär dig grunderna i belöningsbaserad träning eller förbättra dina färdigheter tillsammans med våra egna erfarna klickerhästar! Jag håller i både privatlektioner och grupplektioner, och ser till att para ihop dig med en häst som passar dig och dina mål och förkunskaper.  

Tid: 45 min
Kostnad: 550 kronor för privatlektion, 350 kronor per person för grupplektion

Privatundervisning hos mig

Har du egen häst är du välkommen till Stall Kungskvarn för att nyttja vår anläggning som är anpassad till belöningsbaserad träning med omvänd rundcorall, targetstig i skogen och allehanda leksaker. Träningen läggs upp efter dina önskemål och efter din och din hästs kunskapsnivå. 

Tid: 45 min
Kostnad: 550 kronor för privatlektion, 350 kronor per person för grupplektion

Privatundervisning hos dig

I mån av tid besöker jag dig och din häst för undervisning på plats hos er. Lastträning, grunder i klickerträning, problemlösning, vardagshantering på hästens villkor – du bestämmer inriktningen.

Tid: 45 min
Kostnad: 550 kronor för privatlektion, 350 kronor per person för grupplektion, reseersättning på 35 kr/mil tillkommer på alla resor

Distanscoachning

Jag erbjuder även undervisning på distans där vi ses live via lämplig online-plattform eller där du skickar videoklipp, bilder och frågor till mig i förväg som du sedan får feedback på via telefon eller Zoom. I den mån du önskar får du även nya övningar så att du har möjlighet att utvecklas framåt i din träning på egen hand.

Tid: 45 min
Kostnad: 450 kronor

Kurs eller föreläsning hos dig

Kontakta mig för förslag.

Tid: Hel- eller halvdag
Kostnad: Från 2500 kronor beroende på omfattning och antal deltagare, reseersättning på 35 kr/mil tillkommer


I samarbete med vår egen ”husetolog” Renate Larssen anordnar jag även kurser och clinics här på Stall Kungskvarn. Håll utkik efter datum!