Träning

På Stall Kungskvarn tränar vi våra hästar med positiv förstärkning. Det är en träningsmetod som bygger på att vi belönar våra hästar med något de tycker om – oftast mat, men ibland kli, lek eller något annat som är värdefullt för dem – när vi tränar. 

Är du nyfiken på belöningsbaserad träning och vill prova? Eller är du redan varm i kläderna och vill utvecklas vidare med din egen häst? Välkommen att höra av dig för att boka en lektion! Se upplägg och priser nedan.

Läromästarlektion

Kom till Stall Kungskvarn och lär dig grunderna i belöningsbaserad träning eller förbättra dina färdigheter tillsammans med erfarna klickerhästar! Vi erbjuder både privatlektioner och grupplektioner där du blir matchad med en häst som passar dig och dina mål och förkunskaper.  

Tid: 45 min
Kostnad: 550 kronor för privatlektion, 350 kronor per person för grupplektion

Just nu! Vi har en ny tränare på Kungskvarn, Elna Lundgren. Under en uppstartsperiod kan du boka läromästarlektioner för Elna till rabatterat pris, 350 kronor för privatlektion, 300 kronor per person för grupplektion. Läs mer om Elna här.

Privatundervisning på Kungskvarn

Har du egen häst är du välkommen till Stall Kungskvarn för att nyttja vår anläggning som är anpassad till belöningsbaserad träning med omvänd rundcorall, targetstig i skogen och allehanda leksaker. Träningen läggs upp efter dina önskemål och efter din och din hästs kunskapsnivå. 

Tid: 45 min
Kostnad: 550 kronor för privatlektion, 350 kronor per person för grupplektion

Privatundervisning hos dig

I mån av tid besöker vi dig och din häst för undervisning på plats hos er. Lastträning, grunder i klickerträning, problemlösning, vardagshantering på hästens villkor – du bestämmer inriktningen. Är det första gången rekommenderar vi att du bokar en dubbellektion.

Tid: 45 min
Kostnad: 550 kronor för privatlektion, 350 kronor per person för grupplektion, reseersättning på 60 kr/mil tillkommer på alla resor

Distanscoachning/telefonrådgivning

Vi erbjuder även undervisning och rådgivning på distans där vi ses live via lämplig online-plattform eller där du skickar videoklipp, bilder och frågor till oss i förväg som du sedan får feedback på via telefon eller Zoom. I den mån du önskar får du även nya övningar så att du har möjlighet att utvecklas framåt i din träning på egen hand. Passar mycket bra för dig som har föl och vill ha tips och råd kring hur du kan träna och hantera det med mjuka, positiva metoder.

Tid: 45 min
Kostnad: 450 kronor

Kurs eller föreläsning hos dig

Kontakta oss för förslag.

Tid: Hel- eller halvdag
Kostnad: Från 2500 kronor beroende på omfattning och antal deltagare, reseersättning på 60 kr/mil tillkommer


I samarbete med vår egen ”husetolog” Renate Larssen anordnar vi även kurser och clinics här på Stall Kungskvarn. Håll utkik efter datum!