Träning

På Stall Kungskvarn tränar vi våra hästar med positiv förstärkning. Det är en träningsmetod som bygger på att vi belönar våra hästar med något de tycker om – oftast mat, men ibland kli, lek eller något annat som är värdefullt för dem – när vi tränar. 

Vi jobbar huvudsakligen med klickern som verktyg. Det är ett elegant sätt att förmedla information till hästen om vad vi vill att den ska göra, och när den har gjort rätt. Vi kallar det för ja-signal, vårt sätt att säga till hästen ”Ja! Det där var helt rätt gjort!”

Vi har ett holistiskt perspektiv på vår träning, med fokus på vetenskap och forskning. En viktig del av vår träningsfilosofi är att hästarna ska må bra även dygnets övriga timmar. Våra hästar går på lösdrift i blandad flock, i stora hagar med både öppna ytor och skog, och får fri tillgång till grovfoder och vatten. De får utlopp för alla sina naturliga behov. Det gör dem harmoniska och fokuserade i träningen, och skapar optimala förutsättningar för att vi ska kunna ha roligt tillsammans!

Är du nyfiken på klickerträning och vill prova på? Eller är du redan varm i kläderna och vill utvecklas vidare med din häst? Vi finns här för dig!

Lektion, klickerträning/belöningsbaserat

Kom till Stall Kungskvarn med din egen häst och nyttja vår anläggning utformad för belöningsbaserad träning. Vi håller både individuella träningar eller gruppträning av ekipage som tränar belöningsbaserat. Träningen läggs upp efter dina önskemål och efter din och hästens nivå. 

Tid: ca 1 timme per lektion
Kostnad: 550 kronor för privatlektion, 350 kronor per person för grupplektion

Läromästarlektion

Kom till Stall Kungskvarn och lär dig grunderna i belöningsbaserad träning eller förbättra dina färdigheter tillsammans med våra egna erfarna klickerhästar! Vi håller i både privatlektioner och grupplektioner, och vi ser till att para ihop dig med en häst som passar just dig för en optimal träningsupplevelse.  

Tid: ca 1 timme per lektion
Kostnad: 550 kronor för privatlektion, 350 kronor per person för grupplektion

Distanscoachning

Bäst resultat får du om du tränar regelbundet och strukturerat med en tydlig plan. Med ett månadsabonnemang på digital coachning skickar du frågor, bilder och videoklipp till oss som vi ger dig feedback på. Du får övningar och instruktionsfilmer så att du hela tiden utvecklas framåt i din träning. Ingen bindningstid, utan du betalar månadsvis i förskott och väljer enkelt att säga upp abonnemanget genom att inte betala för en ny månad.

Du som har ett digitalt coachningsabonnemang får 15% rabatt när du bokar ordinarie lektion!

Kostnad: 750 kronor per månad

Lämna din häst hos oss för träning

Vi tar även emot hästar för träning eller tillridning! Kanske har du ett särskilt träningsproblem du vill få hjälp med, eller vill ge din unghäst en positiv start? Vi följer klickerhästens utbildningsstege och är noga med att lägga en stabil grund för hästens framtida liv. Vi tar även emot hästar med beteendeproblem för rehabilitering, och i särskilda fall även hästar som tränas traditionellt. 

Kontakta oss så kommer vi tillsammans överens om ett upplägg som passar dig och din häst!

Kostnad: från 7 000 kronor/månaden


Under 2021 kommer vi att anordna våra första kurser på plats på Stall Kungskvarn, då du är välkommen till oss för utbildning och inspiration. Håll utkik efter datum!